Зарплати-2021 топ-чиновників Коломиї

Зарплати-2021 топ-чиновників Коломиї
29 Січня 2022

«Щоб ти жив на одну зарплату», – культова цитата з фільму «Діамантова рука»,  яка не завжди актуальна для оплати праці очільників міст. Але топ-чиновники Коломийської міської ради можуть жити і на одну зарплату.

У 2020 році, після обрання його на посаду міського голови, Богдан Станіславський заявив, що він та його команда не будуть отримувати 100% премії та надбавки. Так, свого слова він дотримався.

Проте, минулого року топ-чиновники Коломийської міської ради в загальному отримали 3,2 мільйона гривень заробітної плати. У 2020 році на попередників, Ігоря Слюзара та його заступників, витратили менше – 2,5 мільйона гривень за 11 місяців.

Справа в тім, що у попереднього міського голови Ігоря Слюзара було чотири заступника. Новий ж очільник Коломиї Богдан Станіславський збільшив їхню кількість до шести.

До серпня минулого року оклад  Богдана Станіславського становив 15 тисяч гривень, а потім збільшився до 15,5 тисяч.  Надбавки за вислугу років немає, адже до цього він і дня не працював в органах місцевої чи державної влади. Надбавка за високі досягнення у праці протягом року становила 50%, що в загальному склало 87 тис грн річних. Премія також 50%, а це майже 131 тисяча гривень за рік. Ще Станіславський отримав 37 тисяч матеріальної допомоги та 30 тисяч відпускних.

Тож, у 2021 році Богдан Станіславський заробив 456,7 тисяч гривень заробітної плати. Це менше ніж  міській голова Ігор Слюзар заробив у 2020 році – 450 тисяч гривень за 10,5 місяців або 514,4 тисячі у перерахунку за 12 місяців.

Богдан Станіславський є головою обласної організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» у Івано-Франківській області.

Керуючий справами Коломийської міської ради Тарас Кухтар минулого року заробив 430 тисяч гривень, що трішки менше ніж у 2020 році – 440 тис грн. Його посадовий оклад до серпня минулого року становив 12 тисяч, потім – 12 тисяч 600 гривень. Надбавка за високі досягнення у праці становила 50%, а це додаткових 7 тисяч за рік. Перші місяці премії становили 50%, а потім 30%. В загальному Кухтар отримав 108 тисяч преміальних. Але протягом року він мав ще 20% надбавку за вислугу років, а це ще 28 тисяч до річної зарплати.  Матеріальна допомога склала майже 40 тисяч, а відпускні 19 тисяч.

В середньому на місяць Тарас Кухтар мав 36 тисяч гривень доходу.

Заступник міського голови Микола Андрусяк мав такі ж оклади, розмір надбавок та премій  як і Тарас Кухтар.  Він також мав 20 відсоткову надбавку за вислугу років. Проте, у 2021 році заробив менше – 396 тисяч гривень. Справа в тім, що Андрусяк проводив менше часу на роботі. Хоча, протягом року він і дня не був на лікарняному.

До речі, ніхто з топ-чиновників міськради протягом минулого року не перебував на лікарняному окрім Володимира Григорука.

Микола Андрусяк веде питання юридичної роботи, соціально-економічного розвитку, регуляторно-дозвільної політики і підприємництва, туризму, бюджетної, податкової та цінової політики, праці та соціального захисту населення.

Варто зазначити, що у 2020 році Микола Андрусяк керував коломийським ЦНАПом  і заробив  283 тисячі гривень.

Олег Токарчук, перший заступник міського голови, курирує охорону здоров’я, опіку і піклування, інформаційну політику та комунікацію з громадськістю. На місцевих виборах-2020 був обраним депутатом Коломийської міськради від партії «Самопоміч». У грудні цього ж року депутати проголосували про призначення його першим заступником міського голови.

Олег Токарчук отримував більший оклад ніж інші заступники. До серпня 2021 року він мав 12500 гривень та 13200 пізніше. Загалом за минулий рік він отримав 345 тисяч гривень заробітної плати, з яких 74 тисячі надбавка за високі досягнення у праці та 78 тисячі преміальних.

Заступник міського голови Володимир Мельничук за минулий рік заробив 337 тисяч гривень, з них 77,5 тисячі премії та 73,6 тисячі надбавка за високі досягнення у праці. Його посадові оклади, відсоток надбавок та премії не відрізняються від інших заступників.

Володимир Мельничук у 2020 році став депутатом Коломийської міськради від партії «Батьківщина». Пізніше був призначений заступником міського голови з питань освіти, культури, релігії, фізичної культури і спорту,  молодіжної політики.

Його попередник Володимир Бойцан у 2020 році отримав трішки менше зарплати – 324 тисячі гривень.

Роман Остяк за минулий рік отримав 337 тисяч гривень, а у 2020 році – 312 тисяч. Це єдиний заступник, який працював за часів керування двох міських голів – Ігоря Слюзара та Богдана Станіславського.

Він займається розвитком сіл Коломийської ОТГ, координує роботу старост, веде питання з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, підтримки учасників та ветеранів АТО та ООС.

Роман Остяк є однопартійцем Ігоря Слюзара в «УНП» та давно товаришують.

Ще один заступник міського голови Сергій Проскурняк за 2021 рік заробив майже 335 тисяч гривень. У 2020 році екс-заступник Олег Дячук, який мав такі ж функціональні повноваження як і Проскурняк, отримав 309,6 тис грн. за 11 місяців, або 354 тисячі у перерахунку за 12 місяців.

Сергій Проскурняк контролює будівництво, містобудування, архітектуру, використання та охорону земель в Коломийській ОТГ.

У 2015-2020 році він був депутатом Коломийської міської ради. На місцевих виборах-2020 обраний депутатом Коломийської районної ради від партії «Самопоміч».

Найменше із усіх заступників отримав Володимир Григорук,  якому підпорядковуються УКГ та всі комунальні підприємства. Ні, у нього такий самий оклад, надбавки та премії. На лікарняному він перебував лише у серпні місяці і то не довго. Просто відпустка за  власний рахунок.

Отже, за минулий рік Володимир Григорук заробив 333 тисячі гривень, з яких 71 тисяча надбавка за високі досягнення у праці та 75 тисяч преміальних. Богдан Федорук, який займав до цього цю посаду, отримав за 2020 рік 359 тисяч гривень зарплати (у перерахунку за 12 місяців).

Григорук був депутатом Коломийської міської ради від партії «Самопоміч» з 2015 по 2018 рік. У 2018-2020 роках очолював посаду першого заступника міського голови Ігоря Слюзара. У 2020 році він знову стає депутатом цієї ж міськради. Пізніше його призначають заступником міського голови Богдана Станіславського. Проте, знайшовши прогалини в законі він також залишився депутатом міськради і надалі.

Ну і наостанок, секретар Коломийської міської ради Андрій Куничак. Знову ж, все як у заступників міського голови. За минулий рік він заробив 75 тисяч 600гривень преміальних та 71 тисячу надбавки за високі досягнення у праці. Також йому надали матеріальну допомогу – 25,5 тисячі гривень. Загалом, його дохід за 2021 рік становив 319 тисяч гривень. Олег Романюк, екс-секретар міськради, за не повних 11 місяців заробив в рази більше – 431 тисяча гривень.

Андрій Куничак є членом партії «Європейська солідарність».

Підсумки

Середньомісячна заробітна плата міського голови Богдана Станіславського за минулий рік складала 38 тисяч гривень, а у заступників 31 тисячу.

Своєї обіцянки міський голова Богдан Станіславський дотримався, але економії бюджетних коштів так і немає.