Банкети, розколяда та Буковель: названо головні причини різкого збільшення інфікованих COVID-19 на Прикарпатті

Банкети, розколяда та Буковель: названо головні причини різкого збільшення інфікованих COVID-19 на Прикарпатті
18 Лютого 2021

У Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області назвали три фактори, які вплинули на катастрофічне збільшення «ковідних» хворих в регіоні.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби Роман Гурський назвав, на його думку, головні причини різкого збільшення кількості хворих на «COVID-19».

«Коли декілька людей святкують і приходять до кафе, то там ймовірність захворіти 10%. А коли ми бачимо банкетb чи весілля, коли з’їжджаються люди з різних міст, а людина ж не може відмовити і не прийти… От ці всі скупчення значно збільшують ймовірність захворіти», – каже Гурський.

Другий фактор – масові заходи
.

«Там люди сидять в кіно чи театрі, в масці там є ймовірність захворіти, але вона невелика. Та коли ми побачили розколяду – ми були в шоці. Коли до одного села приходять з різних місць люди, знімають маски, колядують…», – прокоментував Гурський

Третім фактором різкого збільшення кількості хворих фахівець назвав міграцію людей.

«Через те, що були відкриті гірськолижні курорти, а люди сиділи вдома, не мали куди себе подіти, тому їхали куди могли».