Чиновника Нацполіції на Прикарпатті спіймали на хабарі

Чиновника Нацполіції на Прикарпатті спіймали на хабарі
2 Квітня 2019
Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводження Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали заступника начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Віталія Курка під час отримання 5000 доларів США.




Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Генеральна прокуратура України, інформує прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, заступник начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Віталій Курко вимагав кошти від чоловіка за непритягнення його сина до кримінальної відповідальності. Поліцейського затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зараз проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється можлива причетність інших працівників Тисменицького відділу поліції до цього кримінального правопорушення.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3 років.