Найрозумніші діти Прикарпаття отримали грошові премії

Найрозумніші діти Прикарпаття отримали грошові премії
21 Серпня 2013
45 юнаків і дівчат, які на рівні України показали найвищі результати в інтелектуальних змаганнях відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації та обласної ради отримали одноразову грошову винагороду.

Серед тих, хто отримав грошову винагороду випускники загальноосвітніх навчальних закладів, які у 2013 році стали переможцями ІV етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук з різних районів області. Найрозумнішими, за кількістю перемог на конкурсах Всеукраїнського рівня, виявились випускники Івано-Франківських навчальних закладів, проте їм на пя’ти наступають діти з Калуського району та Долинщини.

«Ці юнаки і дівчати, направду є гордістю нашої області і сьогодні вони всі вже стали студентами престижних вищих навчальних закладів», – наголосив заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький, який разом з головою Івано-Франківської обласної ради Василем Скрипничуком, вручав випускникам грошові винагороди.

Директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Сергій Дерев’янко зазначив, що в Івано-Франківській області спостерігається позитивна динаміка результатів інтелектуальних змагань на всеукраїнському рівні. «Наприклад у 2012 році переможців на предметних олімпіадах було 45, на конкурсі Малої академії наук – 28, цього року відповідно – 62 та 32. За цими показниками наша область у 2013 році посідає 10 та 5 місця відповідно серед областей України», – поділився з представниками ЗМІ Сергій Дерев’янко.

Також 42 учні 8-11 класів навчальних закладів області, які стали переможцями Всеукраїнських змагань отримуватимуть щомісячно стипендію голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради в розмірі стипендії студента-відмінника ВНЗ ІІІ-ІV, ще 13 учням з Прикарпаття призначено стипендію Президента України, 1 учениці – стипендію Кабінету Міністрів України та 1 учениці – стипендію імені Тараса Шевченка.

Винагороду отримають і педагоги, які готували дітей до змагань. Впродовж року їм буде здійснюватись доплата до заробітної плати з місцевих бюджетів, повідомляють в Івано-Франківській ОДА.
Джерело:  Фirtka.if.ua