"Люди пізно звертаються до лікарів", – Федорів пояснив високу смертність від Covid-19 на Прикарпатті

"Люди пізно звертаються до лікарів", – Федорів пояснив високу смертність від Covid-19 на Прикарпатті
8 Квітня 2020
В Івано-Франківській області зі 198 пацієнтів, в яких діагностували коронавірус Covid-19, 13 померло. Усього в Україні зафіксовано 52 летальні випадки.

Впродовж доби сьомого квітня на Прикарпатті зафіксували чотири смерті від COVID-19.

Про померлих на щоденному брифінгу в облдержадміністрації розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук/

Отже від COVID-19 помер житель Рожнятівського району. Чоловіку було 72 роки. Його лікували в районній лікарні. Дві смерті підтвердили у пацієнтів центральної міської лікарні Івано-Франківська. Хворим було 71 рік та 73 роки. Ще одна людина померла від коронавірусу в обласній клінічній інфекційній лікарні. Це був 58-річний житель Тисменицького району.

До слова, сьомого квітня стало відомо про смерть жительки Делятина, яка працювала в одній із військових частин області. У всіх контактних осіб відібрали зразки аналізів на ПЛР-дігностику.

Чому на Прикарпатті найвища смертність серед усіх регіонів України, спробував пояснити т. в. о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

«Ми маємо в усіх випадках запущені випадки, люди занадто пізно звертаються до лікарень. У всіх 13 випадках мала місце блискавична форма, мали місце супутні хвороби, – зазначив Федорів. – Це доказано в Україні, що людям, які мають супутні хвороби і коронавірусну інфекцію, надзвичайно важко вийти з такого стану».

Федорів зазначив, що 13 смертей для області – це дуже багато.

«Це фактично 25% від всіх смертей в Україні. Тому максимально необхідні карантинні заходи», – сказав Федорів.