На Прикарпатті зросла кількість грабежів

На Прикарпатті зросла кількість грабежів
25 Липня 2018

Сьогодні, 25 липня, у прокуратурі Івано-Франківської області провели прес-конференцію прокурора області Олександра Стратюка щодо результатів роботи органів прокуратури за перше півріччя 2018 року.

У Єдиному державному реєстрі зареєстровано 7233 кримінальних проваджень, що менше ніж за перше півріччя минулого року на 6%.
3572 особи потерпіли внаслідок злочинів, в тому числі 100 дітей.
Прокурор відмітив зменшення кількості важких злочинів.

"Ми маємо фактично такий же рівень злочинності як у минулому році. В Івано-Франківській області рівень злочинності значно нижчий ніж загалом по Україні," - каже О.Стратюк.

Прокурор відмітив зменшення кількості умисних вбивств -7, тоді як за цей період минулого року їх було скоєно 11.

Зменшилось число злочинів вчинених неповнолітніми або за їх участі - 44 порівняно з першим півріччя минулого року таких було 67.

Проте в області спостерігається ріст грабежів, в той час як по державі спостерігається зменшення.

Відсоток розкриття кримінальних правопорушень в яких особам повідомлено про підозру становить 40%. До суду скеровані 1345 обвинувальних актів.

2 провадження за фактом контрабанди :один з них за фактом культурних цінностей та 1 за наркотики.

За фактами хабарництва досліджено та скеровано суду 17 кримінальних проваджень, тоді як в минулому аналогічному періоді їх було 9.
На даний час 5 крім проваджень розслідуються, а них 5 особам повідомлено про підозру.

На третину зросла кількість розслідування корупційних злочинів (35 у першому півріччі 2017 року, 48 у поточному році), у тому числі фактів хабарництва (9 у першій половині 2017, 17 у першому півріччі 2018), наполовину – у бюджетній сфері (26 проти 38) та у сфері земельних правовідносин (14 проти 21).