Чотири міста на Прикарпатті реалізовують канадський проект «ПРОМІС»

Чотири міста на Прикарпатті реалізовують канадський проект «ПРОМІС»
24 Лютого 2016

Коломия стала переможцем за результатами конкурсного відбору на участь у проекті «Партнерство для розвитку міст» (проект «ПРОМІС»), який впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади. Місто отримає доступ до найсучасніших знань та ресурсів у сфері місцевого економічного розвитку.

Проект ПРОМІС спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримки процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

«Івано-Франківщина – дуже цікавий регіон, який має хорошу динаміку розвитку та великі перспективи. Ми побували у всіх містах, з якими плануємо працювати, і впевнені, що саме така співпраця позитивно впливатиме на просування демократії та економічного розвитку на місцевому рівні, створення сприятливого середовища для ведення малого та середнього бізнесу. Основна мета – спільно напрацювати завдання та напрямки, які будуть позитивно сприяти розвитку регіону в процесі децентралізації», – розповіла Кейді Ворд, головний радник з питання врядування у Проекті ПРОМІС.

Як повідомив регіональний координатор проекту ПРОМІС в Івано-Франківській області Віталій Вандич, завершилась Третя серія навчань з місцевого економічного розвитку, яке відбувалося у рамках проекту 18 лютого у Києві. Партнерами проекту на всеукраїнському рівні виступають Міністерство економіки України, Асоціація міст України (АМУ), Національна академія державного управління при Президентові України (НАДУ).

«Завдяки тандему кращих викладачів-науковців НАДУ та експертів-практиків від ФКМ вперше в Україні, у такий спосіб, закладено основу для економічного розвитку 16 муніципалітетів України, які є партнерами проекту ПРОМІС. Це, зокрема, й Коломия, Івано-Франківськ, Долина та Яремче, – розповідає Віталій Вандич. – Унікальність подібного навчання полягає у тому, що на сьогодні Україна не має подібних аналогів, коли фахівцями з місцевого економічного розвитку стають державні службовці та службовці органів місцевого самоврядування, а знання, які передавалися впродовж трьох сесій, засновані не лише на теорії, але й на порівнянні та кращому передовому практичному досвіді канадських муніципалітетів.

Тож віднині Прикарпаття має сертифікованих фахівців з місцевого економічного розвитку, зокрема навчання успішно пройшли й представники від Коломийської міськради».

Проміс2

Проект ПРОМІС розпочав свою діяльність у чотирьох областях України у 2015 році і триватиме до грудня 2020 року.

Дзеркало Коломиї