Прикарпатці починають приносити в міліцію зброю, "знайдену" під час революційних подій

Прикарпатці починають приносити в міліцію зброю, "знайдену" під час революційних подій
19 Березня 2014

Міністерством внутрішніх справ України з 4 по 21 березня проводяться заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних засобів, у тому числі неправомірно вилученої у правоохоронних органів та спеціальних служб.

 Як інформує СГЗ УМВС в Івано-Франківській області, прикарпатцями добровільно здано вже 10 одиниць зброї та боєприпасів, в тому числі неправомірно вилученої в ОВС та спеціальних службах.

 "Позитивним фактором ситуації є висока правова самосвідомість громадян, які приносять та добровільно здають зброю до правоохоронних органів", - каже начальник відділу дозвільної системи управління громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області майор міліції Василь Гелетюк.

 Так, до прикладу, саме нещодавно така подія мала місце в Богородчанському районі. Свідомий громадянин звернувся до чергової частини міліції та повідомив, що 18 лютого, під час подій, які відбувались в Івано-Франківську на вул. Сахарова він знайшов пістолет Макарова та чотири магазини набоїв до нього. Знахідку чоловік добровільно здав у відділ міліції.

 Численними є випадки здачі мисливських рушниць і обрізів. Серед прикладів є знахідки громадянами зброї, яка дісталась їм у спадок після смерті родича. Часто зброю знаходили під час проведення ремонтів у старих будинках.

 За цими фактами відкриваються кримінальні провадження, які водночас і закривають. Адже громадяни, які ДОБРОВІЛЬНО звернулися до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ від кримінальної відповідальності.

 Правоохоронці вкотре закликають громадян добровільно здати вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби, у тому числі – неправомірно вилучені з будівель правоохоронних органів та спеціальних служб.

Фіртка