“Прикарпаттяобленерго” вимикатиме від світла і промислові об’єкти області

“Прикарпаттяобленерго” вимикатиме від світла і промислові об’єкти області
17 Вересня 2014

Уряд переглянув свою позицію щодо запровадження Графіків аварійних вимкнень в першу чергу для населення. Тож тепер промислові об’єкти можуть бути відключені від електропостачання так само, як і побутові споживачі, у випадку необхідності.

У відповідному листі Міненерговугілля, у зв’язку з гострою нестачею вугілля на складах ТЕС, було прийняло рішення застосовувати Графіки аварійних вимкнень для усіх споживачів однаково – і для промислових, і для населення Івано-Франківської області. Раніше, попереднім листом, профільне міністерство зобов’язувало енергокомпанії вимикати від світла населення в першу чергу, інформує відділ інформаційної політики ПАТ “Прикарпаттяобленерго”.

Нагадаємо, що Графіки аварійних вимкнень вступили в дію з 29 серпня на невизначений термін. Причиною їх запровадження став брак палива, зокрема, вугілля, на електростанціях нашої держави. 

Запровадження таких Графіків означає, що при виникненні енергодефіциту та браку потужності, за командою диспетчера енергосистеми, обленерго будуть вимикати споживачів від світла. Очікується, що такі вимкнення будуть відбуватися у години пікових навантажень. Тобто зранку — 9:00-11:00, ввечері — 20:00-22:00.

Детальнішу інформацію щодо вимкнень споживачі можуть дізнатися на сайті енергокомпанії http://www.oe.if.ua або у кол-центрі ПАТ за номером 0 800 50 40 20.