Вміст алкоголю у крові майора міліції, який збив жінку в Івано-Франківську, вдесятеро перевищив норму (відео)

Вміст алкоголю у крові майора міліції, який збив жінку в Івано-Франківську, вдесятеро перевищив норму (відео)
19 Жовтня 2014
У суботу, 18 жовтня, на вулиці Василіянок в Івано-Франківську на пішохідному переході сірий легковик "Шевроле" збив жінку. Автомобілем напідпитку керував майор міліції.

На місці ДТП зібралися десятки перехожих. Люди викликали журналістів і активістів Самооборони, аби не дати міліції приховати злочин.

Як повідомляє "Курс", винуватцем аварії виявився майор, черговий чергової частини міського відділу міліції. Окрім нього, в автомобілі були ще двоє пасажирів.

“Ми втрьох переходили дорогу на пішохідному переході, — розповів свідок події. — Ми співробітники, поверталися з роботи. Я помагав жінкам нести сумки до зупинки. З обох сторін від переходу зупинилися машина і автобус. А цей вилетів з-за повороту і збив її просто посеред переходу. Вона на крок йшла попереду нас. І дивіться, де жінка опинилася, а де перехід. Він протягнув її метрів двадцять”. 

“То був майор міліції. Вн вийшов з машини, зняв сорочку, китель, вбрав спортивне. Люди всі бачили. Приїхала слідча, жінка, ми всі її питаємо, чому він знімає форму, а вона каже — він змерз”, — обурювалися свідки.

Відвезти винуватця ДТП на освідчення натовп міліції не дозволив: вимагали провести перевірку на вміст алкоголю в крові на місці. Коли працівник ДАІ приготував алкотестер, недовірливі люди відшукали в натовпі чоловіка, що вживав сьогодні алкоголь. Він пройшов перевірку першим. Алкотестер алкоголю не виявив, хоча чоловік запевняв, що “прийняв сьогодні немало”. Люди змусили ДАІшника поміняти трубку і виштовхали з автомобіля майора. Коли той дмухнув, тестер показав 2,24 проміле. Всю процедуру численні свідки знімали на мобільні телефони. 

Як повідомили в міліції, потерпіла доставлена в обласну лікарню. У потерпілої забій шиї та м’яких тканин, повернулася до свідомості. Переломів немає.

На місці події також працює слідчий обласної прокуратури. Майора, що скоїв наїзд, відправили в наркологічний диспансер для проведення необхідного аналізу ступеня алкогольного сп’яніння.