Демобілізовані бійці проходитимуть повне медичне обстеження на Прикарпатті

Демобілізовані бійці проходитимуть повне медичне обстеження на Прикарпатті
12 Травня 2015

Адміністрація Центральної міської клінічної лікарні звернулася до Івано-Франківської обласної громадської організації воїнів АТО з пропозицією: військовослужбовці, які демобілізовані з армії, у 10-денний термін можуть приходити у ЦМКЛ, щоб пройти повний медичний огляд.

"Мова йде не тільки про поранених бійців, а про усіх воїнів, які повертаються із зони АТО. Ми пропонуємо їм пройти повноцінне медичне обстеження для виявлення різних соматичних захворювань. Після наради з головними лікарями усіх медичних закладів міста ми вирішили прислухатися до прохання військовослужбовців – проводити усі обстеження на базі одного лікувального закладу, а саме – Центральної міської клінічної лікарні. У нас є консультативна поліклініка з усіма головними міськими спеціалістами, пише Курс.

Воїни за день зможуть пройти повне медичне обстеження: УЗД, рентген, комп’ютерна діагностика, тощо. І згодом усі ці обстеження ми будемо передавати у медичний заклад за місцем проживання військовослужбовця”, – розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Він повідомив також, що адміністрація ЦМКЛ пропонуватиме запровадити схожу практику і в лікувальних установах області. Мова про створення таких центрів, де можна проводити повні медичні обстеження.

"Потрібно, щоб наші захисники знали, що ми приділяємо максимум уваги їхньому здоров’ю. Тому уже днями відбудеться засідання обласної громадської організації воїнів АТО за участю медиків, керівника військової поліклініки та воєнкома, під час якого буде підписаний меморандум про таку роботу”, – каже Тарас Масляк. 

За його словами, у літній період на базі дитячої міської лікарні традиційно проходитиме оздоровчий табір для дітей з різними соматичними захворюваннями. Дітям учасників АТО пропонують оздоровитися на базі цього табору. За детальнішою інформацією можна звертатися до головного лікаря міської дитячої лікарні.



    25 Квітня

    24 Квітня