Поліція затримала водія вантажівки, що впала в річку на Прикарпатті

Поліція затримала водія вантажівки, що впала в річку на Прикарпатті
6 Травня 2019

Згідно з даними медичного огляду, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули три людини, ще десять осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Відкрито кримінальне провадження за статтею, що передбачає відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Крім того, вирішується питання про початок розслідування за ще однією статтею КК.

Сьогодні, 6 травня, близько 11.30 в с. Бистрець Верховинського району  Івано-Франківської області сталася дорожньо-транспортна пригода: приватний автомобіль ГАЗ-66 із пасажирами впав у річку Чорний Черемош. За цим фактом слідчі поліції Івано-Франківської області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Попередньо встановлено, що 47-річний мешканець Косівського району, керуючи вантажівкою ГАЗ-66, здійснював перевезення 23 пасажирів. Всі вони є громадянами Республіки Білорусь. Про поїздку її учасники домовлялися після того, як довідалися про неї з оголошення в мережі Інтернет. Зараз правоохоронці з’ясовують осіб, з якими укладалися домовленості про поїздку та порядок їх укладення.

Тим часом слідчі з’ясували, що під час підйому по гірській дорозі з ґрунтово-щебеневим покриттям водій намагався виконати поворот праворуч, але не впорався з керуванням. Унаслідок цього автомобіль став рухатися у зворотному напрямку та перекинувся у річку Чорний Черемош.

Внаслідок ДТП загинуло три людини – 23-річна і 28-річна жінки, а також 29-річний чоловік. П’ять осіб отримали тілесні ушкодження у вигляді переломів. Ще п’ять пасажирів вантажівки отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв та саден.

Згідно з даними медичного огляду, у водія виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Слідчі поліції затримали його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Водієві авто загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Крім того, наразі вирішується питання про початок досудового розслідування за ст. 287 Кримінального кодексу України. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації.