Правоохоронці Надвірнянщини затримали чоловіка, що здійснив наругу над могилами (фото)

Правоохоронці Надвірнянщини затримали чоловіка, що здійснив наругу над могилами (фото)
10 Травня 2018

Вчора, до Надвірянського відділу поліції надійшло звернення від 32-річного жителя одного із сіл району, який повідомив про те, що в с. Пасічна, Надвірнянського району, із могил на кладовищі невідомий  чоловік знімає металеві хрести.

Прибувши на місце події та в ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронцями було встановлено, що 9 травня  близько 15 години 42-річний житель одного із сіл району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння  прийшов на місцеве кладовище, що в с. Пасічна, де  здійснив наругу над могилами, а саме вирвав із могил 8 хрестів та  переніс їх із кладовища на узбіччя дороги.  В подальшому, зрозумівши, що його помітили перехожі, втік з місця скоєння злочину.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські через декілька годин  затримали правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості за цим фактом  внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (Наруга на могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального Кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4-х до 5-ти років або позбавлення волі від 4-х до 7-ми років. Проводиться досудове розслідування.