У лісах Прикарпаття порахували диких тварин

У лісах Прикарпаття порахували диких тварин
24 Лютого 2020

У мисливських угіддях державних підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та інших користувачів мисливських угідь Прикарпаття закінчився облік чисельності диких мисливських тварин.

Підрахунок тварин проводився різними методами: шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумовим прогоном у лісових масивах, де проводитиметься ліцензійне полювання, підрахунком слідів на сніговому покриві, інформує пресслужба Івано-Франківського ОУЛМГ.

За даними обліку диких тварин, на початок 2020 року в мисливських угіддях Івано-Франківської області обліковано 113 особин ведмедя, 100 особин рисі та 65 особин дикого кота, які занесені до Червоної книги України. Також облікуються рідкісні види тварин і птахів, серед яких видра, глухар, горностай та ін.

Крім того, у лісах Прикарпаття мешкають понад півтори тисячі особин оленя благородного, кабана дикого (1640 голів), більш як шість тисяч козуль, понад 700 особин лисиці, 1800 особин куниці лісової та понад тисячу куниці кам’яної, 23 тис. особин зайця-русака та близько 26 тис. птахів.



    12 Червня

    11 Червня