Вже 450 прикарпатських шкіл з 1208 мають укриття і готові приймати учнів з 1 вересня, – Онищук

Вже 450 прикарпатських шкіл з 1208 мають укриття і готові приймати учнів з 1 вересня, – Онищук
18 Серпня 2022
Станом на 17 серпня 450 закладів освіти на Івано-Франківщині готові до очного форми навчання. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА\ВЦА Світлана Онищук за підсумками урядової наради. 

Ще 55 шкіл точно не матимуть офлайн навчання, адже не придатні до облаштування укриттів.

“Якщо ж батьки вирішать, що в цих закладах вони хочуть, щоб діти навчались онлайн, вони мають написати заяву і їм забезпечать цю форму навчання. Наразі у 55 школах області учні будуть навчатися онлайн через відсутність укриттів і неможливість їх там зробити. Ми плануємо підготувати 90% закладів освіти до очної форми навчання”, – зазначила голова ОДА/ВЦА.

Також Світлана Онищук повідомила, що майже на 90% підготовлено до опалювального сезону заклади загальної середньої та дошкільної освіти. В 23-х закладах області проведено капітальний ремонт приміщень, відремонтовано внутрішні системи опалення, замінено водопровідні та каналізаційні мережі, частково відремонтовано покрівлю. Рівень підготовки до опалювального сезону закладів охорони здоров’я та житлово-комунального господарства складає майже 72%, що відповідає встановленим графікам.