Глава УГКЦ закликав зупинити кровопролиття

Глава УГКЦ закликав зупинити кровопролиття
21 Січня 2014

Глава Української греко-католицької церкви Блаженіший Святослав (Шевчук) закликав український народ і владу зупинити кровопролиття.

 Про це йдеться у зверненні глави УГКЦ з приводу подій на вул. Грушевського у центрі Києва.

 "З великою тривогою і сумомо ми спостерігаємо за подіями, які відбуваються у цій хвилині у місті Києві. Події, які є ніщо інше як ескалацією насилля і кровопролиттям", - наголосив Блаженіший Святослав.

 "У зв'язку з цими надзвичайними обставинами хочу звернутися до усіх вірних нашої церкви, до усього українського народу і до усіх людей доброї волі в ім'я Боже: зупиніть кропролиття. Ніколи насилля не було способом будівництва вільної незалежної держави. Кровопролиття, коли ми піднімаємо руку брат на брата, ніколи не зможе примирити сердець і запропонувати якийсь позитивний вихід з тих обставин, в яких ми опинилися", - зазначив глава УГКЦ, пише ZAXID.NET.

 Він також звернувся до української влади із закликом прислухатися до народу і не використовувати проти нього насильство чи репресії. Мітингувальників Блаженіший Святослав закликав повернутися до мирного характеру протестів.

 "Усіх закликаю до молитви за мир і спокій у нашій державі", - додав глава УГКЦ.