Коломийський «Карітас» допомагає майданівцям

Коломийський «Карітас» допомагає майданівцям
8 Липня 2014

Благодійний фонд «Карітас» забезпечує постраждалим та сім’ям жертв на Майдані медико-соціальний супровід. Донорами виступають Карітас України, Карітас Чехії і Міністерство закордонних справ Чеської республіки.

Під опіку "Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії" потрапила Марія Миколаївна – мати загиблого героя Небесної сотні Василя Шеремети. 93-річна жінка мешкає у Ланчині Надвірнянського району. Її сина вже не повернути. Та все ж жінку можна підтримати і полегшити їй побут – за справу взявся Карітас. Така увага розчулила бабусю, адже останнім часом до неї рідко хто навідується.

«Вже не живу, але доживаю. Минулося здоров’я. Допомагають мені з Карітасу. Дай їм Боже здоров’я!», - каже мама героя.

Вдячність благодійникам висловлює і сестра загиблого Наталія Шеремет. Вона живе разом з мамою на одному подвір’ї: «Дуже дякуємо коломийському Карітасу. Фонд нас дуже підтримав, уже скільки разів його співробітники приїжджали сюди. Чим змогли, тим і допомогли. Дякуємо щиро за це».

Силами "Карітасу" у помешканні Марії Шеремети вдалось зробити невеликий ремонт. Її хату оббили сайдингом, утеплили прибудову, встановили паркан і, навіть, подарували мамі героя диван.

1.jpg

«Це такі мінімальні речі, але на думку сім’ї вони були першочерговими. Тому ми саме їх забезпечили. Хочу подякувати всім жертводавцям, тому що це є перш за все їхня заслуга. Всі ці люди небайдужі до чужого горя. Серед донорів є також компанія AVE. Їм особлива дяка», - розповідає співробітник "Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії" Роман Рєзнік.

У "Карітасі" обіцяють, що всім постраждалим та сім’ям загиблих на Майдані своєчасно буде надана відповідна як медична, так і соціальна допомога. Найближчим часом частину будматеріалів на нову хату отримає сім’я героя Небесної Сотні Ігоря Ткачука з Великої Кам’янки. В черзі за подібною допомогою також поранений Роман Радиш з села Джурів Снятинського району.

Прес-служба БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії"