Тисячі паломників з Коломийсько-Чернівецької єпархії молилися у Зарваниці за мир в Україні

Тисячі паломників з Коломийсько-Чернівецької єпархії молилися у Зарваниці за мир в Україні
29 Серпня 2014
Друга після Всеукраїнської за чисельністю проща на Успення Пресвятої Богородиці 27-28 серпня відбулася у Зарваниці. Десятки тисяч паломників, серед яких найбільше вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, прийшли у відпустовий центр, щоб молитися до Зарваницької Богородиці за припинення війни на Україні.

Незважаючи на дощову погоду значна кількість прочан йшла пішки 3-4, а навіть 5 днів, а відтак активно брала участь у богослужіннях, повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк та єпарх Коломийсько-Чернівецький кир Василій Івасюк очолили Божественну Літургію біля парафіяльної церкви, після якої відбувся велелюдний похід зі свічками до монументу Богородиці на чудотворному місці та Молебень до Пресвятої Богородиці. 


“Ситуація в Україні стає гірша, - зазначив митрополит у пастирському слові до вірних. - Тому ми сьогодні тут повинні жертвувати цей труд, молитву і щиро просити Зарваницьку Матінку Божу, щоб відвернула ворожу навалу”. Архиєпископ говорив про важливість постаті Матері Божої та як відомі постаті з історії Україні шанували Її. Митрополит закликав вірних у час військової загрози відродити у своїх серцях віру до Бога і Богородиці та щиро просити в Них помочі.

Монсеньйор П’єр Паоло Філіколо, директор фундації “Мігрантес” Римської єпархії, підтримуючи українців, зазначив, що Святіший Отець Папа Франциск особливо вболіває за Україною. “Папа є близький до кожного людського серця, минулої неділі під час молитви “Ангел Господній” Папа молився і просив усіх молитися за мир в улюбленій землі Україні. Ми цього вечора молилися за мир на вашій землі та всі намірення, які ви принесли у своєму серці”. Відтак попросив: “Свідчіть ваші віру, де б ви не були. Дякую вам за свідоцтво вашої віри, я розповім про неї усім своїм знайомим у Римі”.

У прощі також взяли участь ректор римо-католицької духовної семінарії із Барселони (Іспанія) отець Джозеп Марія Туруль та префект семінарії о. Джезеп Серра.

Опісля відбулася Панахида за героями “Небесної сотні” та усіма військовими, які віддали своє життя за Україну. 


    25 Квітня

    24 Квітня