Карітас розпочинає новий проект по роботі з неповносправною молоддю

Карітас розпочинає новий проект по роботі з неповносправною молоддю
10 Лютого 2014

«Соціальна інклюзія та розвиток інтеграційних центрів для молодих дорослих неповносправних людей в Україні», – назва нового проекту, який реалізовує БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

Мета проекту: допомогти людям з вадами розумового розвитку (аутизм, синдром Дауна, легка розумова відсталість, легкі форми ДЦП) соціалізуватися, навчити їх елементарних навичок для догляду за собою. Крім того, не менш важливим завданням є інформувати людей про життя і потреби неповносправної молоді. Аналогічні проекти вже успішно діють в Івано-Франківську, Львові та Бориславі.

В групу для занять у Карітасі увійде 6-7 молодих людей з вадами розвитку. Вони щоденно з понеділка по п’ятницю будуть відвідувати цікаві заняття, тренінги, ігри, які триватимуть з 10 ранку до 17 години вечора. З підопічними працюватиме соціальний педагог та праце терапевт.

cGY46hASg8I.jpg

Оксана Ямбор-Мельник, керівник проекту «Соціальна інклюзія та розвиток інтеграційних центрів для молодих дорослих неповносправних людей в Україні», запевняє, що даний проект є дуже актуальним і потрібним не лише для потребуючи х людей з вадами розвитку, а також для суспільства загалом, адже він допоможе ближче познайомитися та зрозуміти молодь, яка наразі живе практично ізольовано від зовнішнього світу.

З початку поточного року було зроблено чимало роботи. Зокрема проведено ремонт приміщень, у яких проводитимуться заняття, також набрано кваліфікований персонал для роботи з неповносправними молодими людьми.

Наразі Карітас запрошує батьків, які мають під опікою молодих людей з обмеженими можливостями, до співпраці. Заяви приймаються за адресою: м. Коломия, вул. С. Петлюри, 98.


Джерело:  Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»