1738 дітей отримали подарунки від Святого Миколая

1738 дітей отримали подарунки від Святого Миколая
26 Грудня 2013

Традиційно щороку діти з інтернатів, дитячих будинків, сиротинців та з кризових сімей пишуть листи до Святого Миколая з щирою надією на те, що всі мрії здійсняться. Цього року вдалося виконати побажання 1738 дітей.

Кропітка робота по акції «Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей-сиріт» розпочалася у Карітасі ще два місяці тому і тривала аж до останнього дня. Численні помічники Святого Миколая трудилися, щоб опрацювати кожен лист від дитини, знайти благодійника, який забажає допомогти здійснити дитячу мрію, а також щоб доставити всі подарунки до дітей.

– Цьогорічна акція «Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей-сиріт» пройшла дуже успішно. Незважаючи на доволі важкий соціально-економічний та політичний стан у країні, наша акція об’єднала довкола себе людей, які хотіли будь-що подарувати знедоленим дітям свято, – підсумував диякон Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

Якщо говорити мовою цифр, то цього року люди обдарували дітей на загальну суму понад 670 тисяч гривень, що є рекордним значенням у порівнянні з минулими роками.

Дванадцятирічна Єлизавета Петрова навчається в одній зі шкіл Коломиї. Дівчинка отримала свій подарунок і залишилася ним дуже задоволеною. Просила небагато, найголовніше: шапочку, штани та ще дещо з одягу. Каже, що все отримала і дуже дякує Святому Миколаю, а також обіцяє бути чемною увесь наступний рік та сподівається, що за рік Чудотворець знову виконає її бажання.

Карітас дякує всім причетним до акції, всім людям доброї волі, які допомогли Святому Миколаю прийти до знедолених дітей, а також бажає веселих свят, достатку у домівках та світлого Різдва Христового!
Джерело:  Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»