Єпархіальний Карітас встановив двадцять вуликів

Єпархіальний Карітас встановив двадцять вуликів
25 Червня 2013

Унікальна анімаційна ферма “Ковчег” робить наступний крок у своєму розвитку. До коней і овець додалися бджоли. Відтепер 20 вуликів, встановлених на фермі, повні життя.

Започаткування пасіки - це була давня мрія керівників проекту анімаційної ферми. На шляху до реалізації було багато перепон, бо бджола є доволі ніжною і вибагливою до умов комахою. Спершу спорудили 20 вуликів. Щоб розрізняти їх, на них зобразили прапори різних держав: Німеччини, України, Чехії, Словаччини. До слова, саме словацький Карітас став ідейним натхненником при створенні пасіки.

Наступним кроком стала купівля бджолопакетів. Частину придбали у смт Печеніжині, а частину - а у с. Кулачківцях. Один бджолопакет коштував Карітасу 330 грн. Загалом довелося витратити чимало коштів, але у Карітасі сподіваються, що така інвестиція виправдає себе.

- Мед - це цілющий дар природи і ми хочемо, щоб наші підопічні мали можливість його споживати, - розповідає Роман Рєзнік, менеджер проектів БФ “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії”. - Медова справа вимагає багато уваги та зусиль. Це новий виклик для нас. Ми поставили собі за мету розвивати бджолярство на Коломийщині та культивувати специфічну для нашої місцевості карпатську бджолу.

На майбутнє у Карітасі сподіваються започаткувати лікування бджолами. На Коломийщині вже практикується так зване лежання на вуликах. Планується спорудити просторий дерев’яний будиночок з двома ліжками всередині. Пацієнт через сітчасті прорізи, зроблені у ліжку, буде відчувати аромати із самого серця вулика. Конструкція диво-вулика продумана так, що жодна бджола не може вжалити пацієнта.

Лікування базується на мікровібрації, аромотерапії, бджолиному біополі та температурному режимі. Після проходження курсу лікування бджолами люди позбуваються системних хронічних захворювань, покращується імунітет та загальний стан здоров’я.

Джерело:  Джерело: Прес-служба БФ “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії”