Ліга Чемпіонів: «Шахтар» переміг іспанський «Реал Сосьєдад»

Ліга Чемпіонів: «Шахтар» переміг іспанський «Реал Сосьєдад»
18 Вересня 2013
17 вересня, донецький «Шахтар» в першому груповому матчі Ліги Чемпіонів сезону 2013/2014 на виїзді переміг іспанський «Реал Сосьєдад» з рахунком 0:2. Невпевнена гра донеччан по ходу матчу змусила похвилюватись українських фанів. Зате везіння та індивідуальна майстерність гірників принесла перемогу у зустрічі.

Перед матчем наставник донеччан Мірча Луческу говорив, що перемогу здобуде той, хто виграє центр поля. У матчі було багато силової боротьби. Але «Шахтар» грав доволі повільно та невпевнено – не було злагодженої командної гри. Водночас «Реал» зібрано та методично захищався та вичікував на помилку суперника, вів постійний пресинг гірників, що змушувало їх помилятись.

Перший тайм розпочався з високих швидкостей, але у середині темп знизився. Вболівальники обох команд голів до перерви так і не дочекались, зате побачили багато силової боротьби та кілька грубих порушень правил. Зокрема, наприкінці тайму жорстко фолили донеччани Луїс Адріано та Ярослав Ракицький.

Другий тайм розпочався з атаки «Шахтаря», але захист «Реала» відпрацював на відмінно. Але почастішали провали в обороні гірників. В одному з епізодів ворота «Шахтаря» врятував півзахисник Лукас Фернандо.

Донеччани забили гол на 65-й хвилині. Разючу атаку розіграли капітан гірників Даріо Срна та півзахисники Дуглас Коста та Алекс Тейшейра - 0:1 на користь «Шахтаря». Іспанці одразу розпочали наступ на ворота гірників. Останні захищались, але не дуже впевнено. Помилки півзахисника Тараса Степаненка та воротаря Андрія П’ятова ледь не призвели до взяття воріт у простих ігрових епізодах.

На 77-й хвилині за українську команду вступилась перекладина воріт, відбивши удар, що завдавав головою іспанський футболіст. Господарі додали у швидкості та почали розривати оборону гостей. Але індивідуальна майстерність бразильських футболістів «Шахтаря» привела до ще одного голу в ворота іспанців на 88-й хвилині. Алекс Тейшейра отримав передачу, змістився з флангу ближче до центру і майстерно пробив в дальній кут – 0:2 – гірники попереду.

Паралельно також відбувся матч між іншими суперниками «Шахтаря» у групі А. Англійський Манчестер Юнайтед переграв німецький Байєр з рахунком 4:2.

Нагадаємо, що донецький «Шахтар» у цьогорічному розіграші Ліги Чемпіонів потрапив у компанію до Манчестер Юнайтед (Англія), Байєра (Німеччина) та команди Реал Сосьєдад (Іспанія) у групі А.

Додамо, що у цьому сезоні УЄФА відсторонив ФК «Металіст» від участі в Лізі чемпіонів сезону 2013/14. Приводом для відсторонення послужив вердикт Спортивного арбітражного суду в Лозанні про те, що матч української Прем'єр-ліги сезону 2007/08 «Металіст» – «Карпати» був визнаний договірним.

Нагадаємо, що в 9 турі української Прем’єр-Ліги львівські «Карпати» обіграли вдома донецький «Шахтар» з рахунком 3:2.

zahid.net