Баскетболістки з Івано-Франківська стали чемпіонками України (фото)

Баскетболістки з Івано-Франківська стали чемпіонками України (фото)
10 Квітня 2014

Баскетбольний клуб «Франківськ» здобув перемогу у фіналі XXIII чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд Першої ліги, який відбувся у київському Палаці спорту.

З такими вагомими спортивними здобутками гравців команди привітали в облдержадміністрації, інформує відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації, пишуть Вікна.

У сезоні 2013/2014 років, як поінформував тренер клубу Юрій Процюк, виступили 15 команд. Змагаючись у групі «А», прикарпатські баскетболісти  вибороли 14 перемог у 16 матчах, конкуруючи за першість зі спортсменами з Кіровограда та Вінниці.

Вагомий внесок у загальну перемогу спортивної команди внесли Вікторія Пазюк (кращий гравець чемпіонату), Оксана Ризіна (кращий розігруючий), Катерина Поляничка (багаторічний капітан команди), Ганна Юхимова, Аліна Томін (студентки коледжу фізичного виховання), Марта Кушина, Анастасія Мельник, Мар’яна Стефанюк, Анастасія Сидорак (учні ЗОШ№25 в обласному центрі), Єлизавета Дубей (ЗОШ№1).

Бажаючи подальших успіхів у царині спорту, дівчатам вручили Кубок за лідерство, медалі і грамоти, які передали з Федерації баскетболу України.

— Наскільки можливо, будемо фінансово допомагати команді, — пообіцяв, вітаючи клуб «Франківськ», радник голови облдержадміністрації Сергій Адамович.

У подальших планах баскетболістів — підготовка до змагань європейського рівня зі стрітболу та баскетболу 3x3.