Спортивне орієнтування – ковток свіжого повітря та нових вражень

Спортивне орієнтування – ковток свіжого повітря та нових вражень
23 Травня 2013

Вже традиційно початок весни орієнтувальники нашого міста зустріли актив­но. Саме цієї пори відбулася весняна першість Коломиї зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді.

Спортивне орієнтування – це вид спорту, суть якого по­лягає в орієнтуванні на міс­цевості за допомогою карти і компаса та найшвидшого знаходження заданих контр­ольних пунктів.

Юні спортсмени змагали­ся у двох вікових категорі­ях: учні 6 – 8 класів (молод­ша група) – на короткій дис­танції у відповідно задано­му напрямку та учні 9 – 11 класів (старша група) – на класичній дистанції за ви­бором шляхом жеребкуван­ня. Провели згаданий спор­тивний захід на території Гвіздецького лісу. Протягом дня діти виконували склад­ні завдання та вирішували непрості задачі. Вже не пер­ший рік організовувати та­кі змагання станції юних ту­ристів допомагає громадська організація «Фонд пам’яті Андрія Федчука».

«Від перших днів роботи нашої громадської організа­ції ми поставили для себе за­вдання сприяти розвиткові спорту в Коломиї. Заняття у станції юних туристів допо­магають дітям не лише по­стійно бути в гарній фізич­ній формі, а й розвивають логічне мислення та кмітли­вість. Ми й надалі підтриму­ватимемо добрі справи зара­ди здоров’я молоді», – на­голосив голова ГО «Фонд пам’яті Андрія Федчука» Сергій Федчук.

Переможцями і призера­ми у молодшій віковій ка­тегорії серед хлопців ста­ли: 1-ше місце – у Дмитра Крив’юка (ЗОШ №1), 2-е місце – Оскар Павлюк (ЗОШ №5), третю сходинку посів Артур Шемусік (ЗОШ №7).

Серед дівчат у молодшій групі перемогу вибороли: 1-ше місце – у Анни Гасюк (Природничо-математичний ліцей), 2-е місце – у Романії Герули (ЗОШ №4), третю сходинку посіла Анастасія Симчич (ЗОШ №4).

Пристрасті до перемоги вирували і в старшій групі: Тут 1-ше місце посів студент Індустріально-педагогічного коледжу Назар Кіцелюк, дру­ге – учень ЗОШ №4 Руслан Дем’янчук, третє – учени­ця ЗОШ №3 Тетяна Павлюк. Своїм прихильникам спор­тивне орієнтування дарує безліч позитивних емоцій і вражень. Спорт – це жит­тя, ковток свіжого повітря і яскраві незабутні та всепо­глинаючі відчуття.

Джерело:  Олександра Щербакова