Які автомобілі найнадійніші? Німецька статистика

Які автомобілі найнадійніші? Німецька статистика
2 Травня 2013

Найчастіше причиною автомобільних несправностей у Німеччині є акумуляторна батарея. Про це свідчить нова статистика, оприлюднена німецьким автоклубом ADAC. Які авто найнадійніші?

Проблеми з акумуляторами залишаються головною причиною несправностей автомобілів у Німеччині. Кожен третій такий випадок 2012 року був пов'язаний з дефектною чи розрядженою батареєю. Такі дані містяться в оприлюдненому у четвер, 25 квітня, статистичному звіті німецького автомобільного клуб ADAC.

За даними експертів, подекуди причини проблем криються в помилкових конструкторських рішеннях для електрообладнання. Так, наприклад, часто автомобілі з системою "старт-стоп" обладнані спеціальною стартерною батареєю, а якщо вона розміщена поблизу двигуна, то може перегріватися і частіше виходити з ладу.

Слабке місце - акумулятори

Для підготовки статистичного звіту 2012 року ADAC проаналізував 500 тисяч випадків автомобільних несправностей. Загалом ця статистика поліпшилася майже за всіма показниками за винятком акумуляторних батарей. Найчастіше фахівці автоклубу надавали допомогу тим водіям, у яких закінчилося пальне, або тим, хто забув ключі у закритому автомобілі.

Експерти також дійшли висновку, що 12 моделей є "мало надійними". Така оцінка стосується машин різних виробників. Серед моделей, котрі не можуть похвалитися великою надійністю у своїх класах, опинилися Fiat Ducato, Ford Mondeo, VW Eos. Саме ці моделі, за статистикою, найчастіше потрапляли в халепу.

Рейтинг (не)надійності

Водночас деякі моделі тих же самих виробників виявилися лідерами у справі надійності у своєму класі машин. Так, наприклад, мікролітражні автомобілі Ford Ka та VW Fox показали особливо гарний результат серед "крихіток". На відміну від минулорічного рейтингу поміж машин особливо малого класу VW Fox вирвався на перше місце, поснувши на другу сходинку Ford Ka. Третє місце за надійністю у цьому класі посідає Citroen C1. Найменш надійними машинами у цьому сегменті виявилися Smart Fortwo та Chevrolet Matiz.

Серед малолітражок (клас В) найрідше дефектb фіксували у Nissan Micra. На другому місці за надійністю - Mini. Третю сходинку посідає Peugeot 206. Натомість найгіршими у цьому переліку стали Honda Jazz і Hyundai i20.

Троє минулорічних переможців серед машин середнього класу помінялися місцями. Новим лідером рейтингу стала модель Audi Q5, за нею розташувалася BMW X3, а минулорічний переможець- Audi A5 - посів третє місце.

Серед машин вищого середнього (Е-класу) найнадійнішим авто названо Audi A6. Лідером серед автомобілів малого середнього (С-класу) став BMWX. Потім у цьому переліку розташувалися Citroen Picasso та BMW 1.

Автомобільний клуб ADAC складає щорічну статистику несправностей, починаючи з 1978 року.