Глави християнських церков просять звільнити Тимошенко до Великодня

Глави християнських церков просять звільнити Тимошенко до Великодня
2 Травня 2013
Предстоятелі християнських церков просять президента України Віктора Януковича помилувати екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це йдеться у зверненні предстоятелів церков до президента, яке цитує прес-служба партії "Батьківщини". 

Вони закликають "проявити милосердя і згідно християнської традиції до Свята Воскресіння Христового помилувати Юлію Володимирівну Тимошенко та звільнити її від відбування покарання. 

Предстоятелі церков пишуть, що "з радістю і надією зустріли у день Благовіщення Пресвятої Богородиці рішення Президента про помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука". "Цей богоугодний вчинок Президента став суттєвим кроком для виправлення наслідків застосування вибіркового правосуддя в нашій державі", - йдеться у зверненні.  "Церква не втручається у державні справи, але, разом з тим, закликає до прощення, милосердя і любові до ближнього. Переконані, що помилування Юлії Володимирівни Тимошенко та звільнення її від подальшого покарання стане виявом цих Богом заповіданих чеснот", - наголошують глави церков. Звернення підписали предстоятель Української православної церкви (Київський патріархат), Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет; верховний архиєпископ Києво-Галицький, отець і глава УГКЦ Святослав Шевчук; предстоятель Української автокефальної православної церкви, митрополит Київський і всієї України Мефодій; президент Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн-баптистів В'ячеслав Нестерук; єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко; архієпископ Римо-католицької церкви в Україні Петро Мальчук.

Джерело:  ТСН