В Україну прибули нові 155-мм САУ та ракети Harpoon – міністр оборони

В Україну прибули нові 155-мм САУ та ракети Harpoon – міністр оборони
28 Травня 2022
Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що на фронті вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ CAESAR, а також в Україну вже надійшла самохідна артилерійська установка М109.

Проце інформує Резніков у Facebook

Пряма мова міністра оборони: "На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ "CAESAR". Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність.

Радий повідомити новину – парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка".

Резніков також повідомив, що берегова оборона України буде посилена ракетами Harpoon.

Пряма мова міністра оборони: "Берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. Впевнений, що бойове братерство "Гарпунів" та наших "Нептунів" допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу".

 Серед останніх надходжень він також згадав понад 100 американських БПЛА різних типів.

За словами Резнікова, за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків.

Він підкреслив, що завдяки допомозі партнерів та майстерності українських захисників російські окупанти отримують відсіч, на яку не очікували.