В Японії поблизу Фукусіми сталися сильні землетруси

В Японії поблизу Фукусіми сталися сильні землетруси
22 Листопада 2016

В Японії поблизу префектури Фукусіма стався землетрус магнітудою понад сім балів, відтак влада країни закликала громадян до евакуації.

За повідомленням CNN, землетрус стався о 5:59 ранку у вівторок за місцевим часом (близько опівночі вівторка за Києвом). За повідомленням Японського метеорологічного агентства, наслідком землетрусу може стати цунамі з висотою хвиль до 3 м.

За повідомленням ЗМІ, епіцентр землетрусу знаходився приблизно на глибині 10 км в 67 кілометрах на північний схід від міста Івакі – центру префектури Фукусіма. 

Інформації про людей, які серйозно постраждали, поки не надходила, але за словами міністра з надзвичайних ситуацій Японії, кільком людям знадобилася допомога медиків. 

У зв’язку зі стихією у Японії громадян України, які перебувають у Японії, закликають дотримуватися усіх рекомендацій та порад місцевої влади та відійти від прибережних районів до того часу, поки попередження про цунамі не буде знято. 

«У зв’язку із потужним землетрусом магнітудою 7.3 бали, що стався у префектурі Фукусіма оголошено попередження про цунамі у префектурах Фукусіма, Івате, Чіба, максимальна висота якого в окремих прибережних регіонах наразі досягає від 30 до 90 сантиметрів», – йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.  

«Посольство України в Японії рекомендує, у разі перебування в зоні ураження, дотримуватися усіх рекомендацій та порад місцевої влади і відійти від прибережних районів до того часу, поки попередження про цунамі не буде знято. Родичів і близьких просимо попередити тих, хто може перебувати на узбережжі», – зазначили в МЗС.

zaxid.net