Найбільше газосховище Західної Європи стане власністю «Газпрому»

Найбільше газосховище Західної Європи стане власністю «Газпрому»
8 Жовтня 2014

Найбільше підземне сховище газу в Західній Європі, яке розташоване в маленькому містечку федеральної землі Нижня Саксонія (Німеччина) Редені, як і планувалося цієї осені, перейде у власність «Газпрому».

Цю інформацію підтвердили в компанії Wintershall – «дочці» концерну BASF, пише DW.

Угода з «Газпромом», що передбачає передачу газосховищ під російський контроль, дивним чином не підпадає під дію санкцій, накладених Євросоюзом на Росію у зв'язку з кризою в Україні.

«Мова йде тільки лише про реалізацію договору», - заявив прес-секретар Wintershall Штефан Лойніг.

Передача ПСГ російському монополісту стала частиною масштабної операції з обміну активами між німецьким концерном BASF і «Газпромом», яка була укладена в грудні 2013 року і тоді ж затверджена Єврокомісією.

В рамках договору російський концерн отримає у власність три ПСГ (у містах Реден, Йємгум у Німеччині та в австрійському Хайдахе). В обмін на сховища компанія Wintershall – дочірнє підприємство BASF – у 2016 році отримає доступ до розробки великого родовища газу в Західному Сибіру.

Нагадаємо, 12 вересня США розширили список санкцій проти РФ, включивши в нього «Сбербанк России», компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних державних корпорацій. В списку санкцій також включена російська державна компанія «Ростехнологии».

Між тим, російський «Газпром» на два роки відклав запуск газопроводу «Сила Сибіру», який повинен був постачати в Китай газ Чаянского родовища на Далекому Сході РФ.



    10 Жовтня

    9 Жовтня