Журналісти «Первого» заявили: «розіп’ятий» хлопчик – це «хвороблива фантазія жінки»

Журналісти «Первого» заявили: «розіп’ятий» хлопчик – це «хвороблива фантазія жінки»
22 Грудня 2014
Журналісти «Первого канала» Росії заявили, що розповідь про «розіп’ятого» на Донбасі хлопчика могла бути «хворобливою фантазією» жінки, яка пережила стрес у Слов’янську.


Ведуча зазначила, що в той сюжет увійшла розповідь Галини Пишняк, яка втекла з дітьми зі Слов’янська в Ростовську область.

«На той момент і досі Слов’янськ контролювався українськими військовими, ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію можливості не було. Адже російським федеральним телеканалам в акредитації в зоні АТО було відмовлено», – заявила ведуча.

За її словами, «у журналістів не було й немає доказів цієї трагедії, але це реальна розповідь реальної жінки, яка втекла з пекла у Слов’янську».

«Те, про що вона (біженка) говорила, встало в одну низку, ланкою в уже нескінченному ланцюжку свідчень. Про долі десятків дітей, яких розірвало снарядами, яких розстріляли при спробі втекти, які загинули при авіанальотах і артобстрілах», – заявила ведуча «Первого».

«Життя виявилося страшнішим за фантазії. Якщо хворобливою фантазією жінки, чия психіка не витримала пекла цілодобових обстрілів Слов’янська, виявилася розповідь луганської біженки», – додала вона.

При цьому «Перший канал» РФ продовжує звинувачувати українську владу в «злочинах проти мирних жителів» Донбасу й демонструє вже без купюр жахливі кадри, на яких видно й загиблих чи зранених дітей.

При цьому головний російський телеканал не згадує, що проросійські бойовики ведуть обстріли з російської зброї й важкої техніки.

«Журналісти працюють на цій громадянській війні й досі стають свідками й очевидцями інших злочинів проти мирних жителів у Донбасі. Там – закатовані в полоні, спалені заживо, розстріляні без суду й слідства, зниклі безвісти. Ці факти підкріплені відео-доказами, заради яких наші колеги ризикують своїми життями. Так виглядає правда про донбаську операцію», – заявила ведуча новин.

Вона також нагадала про травневу трагедію в Одесі. «Так, це не розп’яття. Це аутодафе – спалення заживо», – продовжила агресивну інформаційну політику вона.

Як відомо, історія про нібито «розіп’ятого хлопчика» стала симптоматичною для антиукраїнської пропаганди, яку веде російське керівництво через ЗМІ.

Минулого тижня Ксенія Собчак на прес-конференції президента РФ сказала, що федеральні канали РФ розпалюють ненависть у російському суспільстві: «Наприклад, один сюжет про розіп’ятого хлопчика зі Слов’янська, показаний по першому федеральному каналу, де в держави є блокувальний пакет. Цей сюжет було визнано, доведено вже, що це була неправда, але ніхто за цей сюжет не вибачився».

Вона запитала у Володимира Путіна, як той збирається знижувати градус ненависті, але той не відповів, переключившись на інше питання Собчак.