Українска влада веде Україну у зворотньому напрямку від ЄС! Європейські політики

Українска влада веде Україну у зворотньому напрямку від ЄС! Європейські політики
6 Червня 2013
У середу 5 червня у Брюсселі за участі членів Європейського парламенту та представників Ради ЄС завершилась конференція, яка присвячувалась обговоренню процесів інтеграціє України у Європейський Союз. Зокрема учасники форуму в Брюсселі обговорили питання ув'язнення Юлії Тимошенко, вибірковість правосуддя, хід реформ українського кримінального кодексу.

Учасники зустрічі у Брюсселі дійшли до висновку що українська влада діє дость повільно аби виконати усі умови ЄС які необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Зокрема що стосується проблеми вибіркового правосуддя один із керівників зовнішньої служби Європейського Союзу 
Девід О'Салліван (David O'Sullivan) висловив від імені ЄС занепокоєння в тому що в України відсутня стратегія щодо реформування судової системи, зокрема закону про прокуратуру , щодо подолання вибіркового правосуддя, реформування судової системи.

Окрім цих загальних питань не вирішинм є питання ув'язнення Юлії Тимошенко попри визнання її невинною Міжнародним Судом з прав людини. На думку 
Девіда О'Саллівана "Рішення Європейського суду з прав людини надає хорошу можливість прокласти шлях для вирішення цієї ситуації ". "Є також багато інших проблем, зокрема необхідність поліпшення бізнес-клімату. Ми серйозно занепокоєні введенням Україною захисних заходів, наприклад, щодо автомобілів", - пояснив він. 

За словами О'Саллівана, протекціоністські заходи, які вводить Україна, створюють сумнів у бізнес-спільноти щодо "здатності та готовності Києва поважати свої власні слова та імплементувати зобов'язання, які буде взято в рамках глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі".